hits

HVA STUDERER DU?

Hallo!

Jeg har fått noen meldinger fra leserne her om hva jeg faktisk driver med i livet, enn å klage over lite søvn og dårlig øre. 

Vel. Jeg tar bachelorgrad i bibliotek og informasjonsvitenskap.

Why? Ehh, det var aldri planen for å være helt ærlig. Jeg skulle jo først bli veterinær, men siden jeg aldri hadde klart å bestå realfagene på videregående, ville jeg heller bli dyrepleier. Da resultatet kom, var jeg fortsatt ca nr 200 på ventelisten og jeg innså at dette kommer jeg meg ikke innpå i år i alle fall.. og panikken steg i meg.. Jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle gjøre da fordi dyr var alt jegville jobb med. Det var livet mitt. Å leve drømmen med å jobbe med dyr har vært min motivasjon til å gjøre det bra på tentamener og eksamener på skolen, og ikke minst var det en stor motivasjon å bestå matte (jeg er helt ELENDIG i matte men fikk 4 på karakterkortet tilslutt!) Dessverre ble dyrepleier den nest mest søkte utdanningen det året jeg skulle søke, og jeg hadde  akkurat nok poeng til å komme meg inn, men på grunn av mange søkere kom jeg meg ikke inn i første omgang. Jeg var så stressa, så tenkte jeg hardt over hva annet jeg kunne gjøre, hva er mine interesser enn dyr? Det var bøker.

 Ikke bli journalist, for kjedelig

 ikke forfatter, for usikker jobb..

kanskje bibliotekar? 

Kan sitte sånn i timesvis
 

Og med den tankegangen søkte jeg med inn på bibliotek og informasjonsvitenskap og kom inn på høgskolen i Oslo og Akershus. Da jeg begynte på HIOA tenkte jeg fortatt å ta dyrepleier utdanningen hvis jeg fikk muligheten, MEN jeg fikk  snakke med et par veterinærer og dyrepleiere da jeg jobbet som fundraiser hos Røde Kors, og de fortalte meg at lønnen var elendig, at jobbmulighetene var alt for lite og at de nyutdannede slet veldig med å få jobb. Jeg leste noen artikler om dette også hos Norsk dyrepleier og assistentforening.. at det var alt for lite jobb igjen.. 

Jeg angrer ikke valget mitt lenger. 

 

Men for nå så holder det med bibliotek og informasjonsvitenskap..selv om jeg er student i Oslo,så er jeg nødt til å studere hjemme siden jeg bor så langt unna.Det er ikke alltid like lett, men jeg har nå klart å bestå alt og satser på at jeg klarer å fullføre dette :)Samtidig har jeg fått mer interesse for toll (toll customs), altså å jobbe med import, eksport, kvoter, smugling, bagasjesjekk ol. Å jobbe med noe som er innenfor grensevakten høres så spennende ut. Kanskje jeg skal ta enda en utdanning etter at jeg er ferdigutdannet bibliotekar, vi får se!

6 kommentarer

28.02.2017 kl.10:36

Im proud of what i m .. i m a librarian !!!

Preeti

28.02.2017 kl.10:51

Anonym: yaaas!!

Becca Alexandra

28.02.2017 kl.14:16

Spennende utdanning da :D Synd du ikke fikk bli vetrinær eller dyrepleier.. Kan jo være fint og ha den utdannelsen om man f.eks vil jobbe i dyrehage da <3

Preeti

06.03.2017 kl.11:01

Becca Alexandra: Meh, er ikke så glad i dyrehager uansett, men vil alltid ha interesse for dyr da :)

Sandra C.

04.03.2017 kl.15:21

Preeti

06.03.2017 kl.11:01

Sandra C.: <3

Skriv en ny kommentar

Preeti

Preeti

23, Oslo

Fra Oslo, men bosatt i Bergen. Litt vekter og bibliotekar. Ellers gift med en sjømann og sammen har vi ei jente på tre. De vil dere ikke se så mye av fordi denne siden vil handle om meg 😏 Hvis du syns det er spennende her, så kan du gjerne følge meg på instagram også @pittyhellokitty

Kategorier

Arkiv